Vietnamská slaná káva, nový trend z Vietnamu přímo u Vás doma

Jste zvědaví, jak chutná vietnamská slaná káva a jak si ji připravit přímo u vás doma? Tento nápoj je populární ve velkých vietnamských městech jako Hanoj, Ho Či Minovo Město, Da Nang a Can Tho, kde se upravuje dle lokálních chutí. 

Káva s osolenou šlehačkou kombinuje sladkost mléka, jemnou hořkost kávy a slaný nádech šlehačky, což vytváří bohatý a lahodný nápoj, oblíbený zejména mezi mladými.

Vietnamská káva – proč přidat osolenou šlehačku do kávy?

Čistá káva je známá svou silnou hořkostí, kterou si ne každý oblíbí a může si ji také užít. Vedle sladkosti není jediným způsobem, jak zmírnit hořkost kávy, proto je solená šlehačka vybrána jako účinná přísada k kombinaci s kávou, která pomáhá snížit hořkost, aniž by se káva stala těžkou nebo příliš sladkou.

Zde je jednoduchý postup, jak si tento nápoj připravit doma:

Ingredience:

Čerstvě uvařená vietnamská káva (espresso nebo filtrovaná káva podle preferencí)

100 ml smetany ke šlehání

1/2 lžičky jemné mořské soli

30 ml vietnamské kondenzované mléko

Ledové kostky

Postup:

  1. Příprava kávy: V konvičce připravte kávu tradičním vietnamským způsobem.  Použijte kvalitní kávu a zalijte ji vroucí vodou, nechte působit. Pokud preferujete lehčí variantu kávy, můžete si ji osladit a zjemnit přidáním kondenzovaného mléka. 
  2. Příprava slané šlehačky: V mixéru smíchejte šlehačku a sůl. Vyšlehejte smetanu do hladké a krémové konzistence.
  3. Kombinace ingrediencí: Do sklenice s kávou přidejte kondenzované mléko, promíchejte, přidejte led a ozdobte vrstvou slané šlehačky. Případně posypte kakao.

Vyzkoušejte tento jedinečný nápoj a užijte si jeho jedinečnou chuť! 

 

V našem showroomu Master Vietnam, který se nachází v Sapě, najdete to nejlepší kávu z Vietnamu. Přijďte ochutnat autentické vietnamské kafe a čaj zcela zdarma a prohlédněte si naši malou knihovnu plnou inspirativní literatury.

Ať už nás navštívíte osobně nebo online, přejeme vám mnoho úspěchů při přípravě domácí vietnamské slané kávy podle našeho receptu.

Sdílet