Sapa očima čajového mistra Songa

Když se ocitnete v pražském obchodním centru Sapa, budete mít pocit, jako byste se přenesli přímo do Vietnamu. Právě zde vás přivítá Song Nguyen, náš průvodce a čajový mistr, který vám nejen představí svět vietnamských čajů, ale také vás provede zajímavými příběhy a tradicemi vietnamské komunity. Sapa je místem, kde se prolíná tradiční vietnamská kultura s moderním životem v Česku, a s průvodcem, jako je Song, objevíte všechny její jedinečné kouzla a zákoutí.


Kdo je Song Nguyen?

Song Nguyen je průvodce, který v sobě spojuje českou a vietnamskou kulturu, a čajový mistr s vášní pro tradice a příběhy. Jak sám říká: „Jsem Vietnamcem jak poleno! 🪵 Pocházím z malebného Nymburka, kde jsem vyrůstal mezi dvěma kulturami – českou a vietnamskou. Díky tomu jsem mohl zažít krásy českých tradic, ale i energii vietnamských oslav. Teď studuji ekonomii na Vysoké škole ekonomické v Praze, ale když nejsem ponořený do učebnic, najdete mě na hudebních akcích a jam sessionech po celé Praze.“

Song je nejen vášnivým klavíristou, ale i nadšencem pro vietnamskou kulturu. Jeho specializací je však především čaj. „Jako čajový mistr se už několik let věnuji umění vietnamských čajů, které vám rád představím. Pro mě je vietnamská kultura a čajová tradice stejně důležitou součástí mé identity jako české tradice, se kterými jsem vyrůstal,“ vysvětluje Song.

Prohlídky se Songem: Co můžete očekávat?

1. Návštěva pagody– duchovní zážitek: 

Jedním z nejkrásnějších a nejvýznamnějších míst, kam vás Song zavede, je místní pagoda. Tohle místo klidu a rozjímání vás okouzlí svou atmosférou a zároveň vám přiblíží, jak důležitou roli hraje náboženství v životě vietnamské komunity.

2. Gurmánský zážitek

Když přijde řeč na vietnamskou gastronomii, Song má jednoznačně jasno – Bun Bo Hue je jeho srdcovka. Song vás vezme na místa, kde ochutnáte ty nejlepší vietnamské pokrmy, které jinde nenajdete. Pokud máte rádi Bun Bo Hue, podívejte se také na náš článek kde najdete více o dalších oblíbených vietnamských polévkách.

3. Skryté příběhy Sapy:

Songova vášeň pro filozofii a literaturu znamená, že se s vámi rád podělí o méně známé příběhy a historické zajímavosti. Od vzniku vietnamské komunity v Česku až po významné události, které formovaly Sapu do podoby, jakou známe dnes.

Proč se vydat na prohlídku se Songem?

Prohlídky se Songem Nguyenem nejsou jen procházkou areálem, ale cestou do srdce vietnamské kultury. Song vás provede světem vietnamských čajů a tradic tak, že se budete cítit jako součást této fascinující kultury. S jeho vedením se Sapa stává místem, kde se setkávají tradice a moderní život, duchovno a každodennost.

Připojte se k Songovi na jedné z našich prohlídek na sapatrip a zažijte Sapu tak, jak ji znají jen místní. 🌏

Sdílet