Thùy Linh Bún Chả – Pravá chuť Vietnamu v srdci SAPY

Vietnamská kuchyně si v České republice získává stále větší oblibu, a to nejen mezi vietnamskou komunitou, ale i mezi milovníky asijských chutí. Uprostřed rušného areálu SAPA vznikla malá, ale srdcem vytvořená restaurace – Thùy Linh Bún Chả. Tento podnik není jen místem, kde se servírují tradiční vietnamské pokrmy, ale i příběhem o cestě za splněním snu jedné vietnamské ženy žijící v zahraničí.


Od snu k realitě

Thuy Linh přijela do České republiky ve svých 18 letech, aby se připojila ke své rodině. Jako mnoho jiných Vietnamců začínala svůj nový život prací v obchodě s potravinami. Přesto v ní vždy dřímala vášeň pro gastronomii, především láska k tradiční vietnamské kuchyni. Po více než deseti letech podnikání se rozhodla udělat velký krok – otevřít si vlastní restauraci, která by přinášela autentické chutě jejího domova.


Obsah obrázku osoba, jídlo, oblečení, stůl Obsah vygenerovaný umělou inteligencí může být nesprávný.


Thùy Linh Bún Chả se tak stala nejen restaurací, ale také místem, kde vietnamská komunita v České republice nachází známé chutě a kde se mohou lidé společně setkávat, vychutnávat tradiční pokrmy a sdílet každodenní radosti i starosti.


Bun Cha – pokrm s duší Vietnamu

Není náhodou, že si Thuy Linh jako hlavní specialitu své restaurace vybrala právě bún chả. Tento pokrm pro ni představuje mnohem víc než jen jídlo – jsou to vzpomínky na dětství, na letní poledne, kdy se vůně grilovaného masa linula ulicemi, na šikovné ruce její tety, která připravovala dokonale vyváženou omáčku spojující sladkou, kyselou, slanou a pikantní chuť.


Její teta byla zkušenou kuchařkou a připravovala pravé hanojské bún chả po mnoho let. Thuy Linh se od ní naučila řemeslo a postupně si recepturu přizpůsobila podle svého vkusu.


Aby zachovala pravou chuť Vietnamu, klade Thùy Linh Bún Chả  důraz na nejkvalitnější čerstvé suroviny. Maso se marinuje podle tradiční rodinné receptury, aby získalo jedinečné aroma. Omáčka se připravuje s maximální péčí, aby byla dokonale vyvážená. K tomu se servíruje čerstvá zelenina a rýžové nudle, které jsou denně pečlivě vybírány.


Obsah obrázku Kuchyně, jídlo, stůl, talíř Obsah vygenerovaný umělou inteligencí může být nesprávný.


Nejen bun cha

Ačkoli hlavní specialitou podniku je bún chả, jídelní lístek nabízí i další lahodné vietnamské pokrmy, které uspokojí každého gurmána:

  • Bún ngan – rýžové nudle s kachním masem v lahodném vývaru
  • Bánh gối – křupavé smažené taštičky plněné lahodnou náplní, podávané s pikantní sladkokyselou omáčkou
  • Nem rán – tradiční vietnamské jarní závitky, křupavé a dozlatova usmažené
  • Bún Bò Nam Bộ – hovězí maso restované s bylinkami, podávané s rýžovými nudlemi a aromatickou rybí omáčkou

Bez ohledu na to, který pokrm si vyberete, můžete si být jisti, že v Thuy Linh Bun Cha se klade důraz na kvalitu surovin i precizní přípravu, aby každý chod zachoval pravou chuť Vietnamu.


Obsah obrázku jídlo, stůl, nádobí, talíř Obsah vygenerovaný umělou inteligencí může být nesprávný.


Vize a sny do budoucna

Pro Thuy Linh není otevření restaurace jen dalším krokem v podnikání, ale především způsobem, jak přiblížit vietnamskou kuchyni širšímu publiku. Doufá, že se jí podaří svůj podnik dále rozvíjet a přiblížit autentické vietnamské chutě nejen vietnamské komunitě, ale i českým a zahraničním návštěvníkům.

Pokud hledáte restauraci, kde ochutnáte pravou vietnamskou kuchyni, určitě navštivte Thuy Linh Bun Cha v pražské SAPĚ. Nejenže si zde pochutnáte na skvělém jídle, ale také zažijete příjemnou a rodinnou atmosféru, kde každý pokrm vypráví svůj vlastní příběh.📍 Adresa: TTTM SAPA, Praha
Otevírací doba: 9:00 – 19:00 každý den

Sdílet